Sidor

lördag 7 januari 2012

Mustigt högrev med sidfläsk

Högrev i rödvin med sidfläsk!

Receptet som jag har inspirerats av är från bloggen Allt blir bättre med bacon. Lite små förändringar har gjorts, men detta är ett "man tager vad man haver" recept, så du tar det du har hemma!

Recept 4-6 port
Högrev av nöt ca 1kg
Rökt sidfläsk ca 200 g
2 st lökar
1 morot
1 ask skogschampinjoner
2 msk tomatpuré
3 msk konc. buljong
3-4 dl rödvin
Några kvistar rosmarin

Du behöver en ugnssäker gryta. Börja med att fräsa köttet runt om i lite smör så att det blir stekyta. Ta upp köttet och ställ åt sidan. Ta sedan fläsk, morot och lök skuren i mindre bitar, samt champinjoner och fräs detta, lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt tomatpuré, buljong, vin och rosmarin. Koka upp på plattan, lägg på locket och ställ in i ugnen i 130-140 grader ca 4 timmar.

Ta ur ugnen och lyft upp det möra köttet  (som ska vara så mört att det går att skära med en sked). Koka ihop såsen, ev red av med lite Maizena, lägg tillbaka köttet och servera med potatismos, ris eller pressad potatis.