måndag 9 januari 2012

Fiskgratäng med asiatiska influenser

Mat för hela familjen!
Enkel fiskrätt i ny skepnad. Till middag i dag blev det fiskgratäng med nya smaker, klart på 30 minuter!
 "Va god mat du har gjort mamma!" var min fyraårings betyg, och ja, då känner man ju sig ganska lycklig!

Här kommer receptet!

Recept 4 port
4 portionsbitar vit fisk, t.ex. sej eller torsk, MSC märkt, se WWFs lista!
3 dl Creme fraiche
2 tsk Sambal olek
2  pressade vitlöksklyftor
lite salt
Grönsker till wok

Henning är en grake om ni
inte hade hört det förrut.
Ugnen på i 200 grader. Lägg den tinade fisken i en ungssäker form. Salta lite grand. Blanda ihop Creme fraiche med Sambal olek och de pressade vitlöksklyftorna. Smeta ut detta över fisken och ställ in i ugnen. Under tiden kokar du riset och skivar upp tunna slantar av morot, fänkål och rödlök. Efter 20- 25 min är fisken klar. Woka grönsakerna i het panna med lite olja. Woken kan man variera efter vad man har hemma; en klyfta vitkål som strimlas eller broccoli i små buketter skulle också passa till exempel. Här kan man variera lite efter säsong eller ta genvägen med att köpa färdiga wokgrönsaker i frysdisken också såklart. Servera med ris!
Vilken tur att 4 åriga grakar
(drakar) gillar fisk!