Mat för hela familjen! |
"Va god mat du har gjort mamma!" var min fyraårings betyg, och ja, då känner man ju sig ganska lycklig!
Här kommer receptet!
Recept 4 port
4 portionsbitar vit fisk, t.ex. sej eller torsk, MSC märkt, se WWFs lista!
3 dl Creme fraiche
2 tsk Sambal olek
2 pressade vitlöksklyftor
lite salt
Grönsker till wok
Henning är en grake om ni inte hade hört det förrut. |
Ugnen på i 200 grader. Lägg den tinade fisken i en ungssäker form. Salta lite grand. Blanda ihop Creme fraiche med Sambal olek och de pressade vitlöksklyftorna. Smeta ut detta över fisken och ställ in i ugnen. Under tiden kokar du riset och skivar upp tunna slantar av morot, fänkål och rödlök. Efter 20- 25 min är fisken klar. Woka grönsakerna i het panna med lite olja. Woken kan man variera efter vad man har hemma; en klyfta vitkål som strimlas eller broccoli i små buketter skulle också passa till exempel. Här kan man variera lite efter säsong eller ta genvägen med att köpa färdiga wokgrönsaker i frysdisken också såklart. Servera med ris!
Vilken tur att 4 åriga grakar (drakar) gillar fisk! |