onsdag 11 januari 2012

Müsli med nötter och nypon

Till frukost äter vi oftast gröt på vintern och filmjölk eller yoghurt på sommaren. Men dagens väder (sol, snön har smält bort) gjorde mig så sugen på hemmagjord müsli och yoghurt...

Så här gör jag:
1 dl kokosflingor
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 dl boveteflingor
1/2 dl vetegroddar
1 dl pumpakärnor
ca 2 dl nötter, grovt hackade (hasselnötter, valnötter, mandlar eller vad du har hemma)

Blanda i en skål och gör sedan en liten honungslag som du rör till honungen smält och sedan tömmer över grynen och nötterna i skålen;
2 msk honung
En liten kik i ugnen då och då...
1 msk rapsolja
1/2 dl hett vatten

Sprid ut müsliblandningen på bakplåtspapper i en långpanna. Ställ in i het ugn, 250 grader. Nu måste det passas så att det inte blir för hårt rostat, ta gärna ut någon gång och rör om. Det går riktigt fort och är klart på några minuter!

Ta ur ugnen, låt svalna och blanda sedan i;
1/2 dl Malda nyponskal (Risentas)
1 dl linfrön
1 dl russin

Förvara torrt och svalt, njut av en vitaminrik müsli till frukost!