Sidor

söndag 8 januari 2012

Äggvitor blir till våfflor idag

Ibland kräver efterrätter o maträtter bara äggulor. Så nu har jag samlat på mig 6 äggvitor som står i kylskåpet och väntar. Maräng i all ära, men det är inte en favorit hos mig, inte att baka själv åtminstone.
Vad ska man göra då?

Det blir våfflor till lunch! Lätt att vispa ihop när vi får lunchgäster. K med barnen kommer, de stora barnen ska leka och de små ska titta lite på varandra.
Det här receptet ger frasiga våfflor och kan göras helt mjölkfritt om du byter ut smör mot margarin.

Här blir det våffelkalas!
Recept
Kirstis frasvåfflor ca 12 laggar

3 st ägg
4 dl vatten
4 dl vetemjöl
150 g smält smör (margarin om du vill ha mjölkfritt)
1/2 tsk salt
2 tsk socker

Nu hade jag 6 st äggvitor och bytte dem mot 3 ägg i receptet, vilket gick alldeles utmärkt.

Vispa ägg och vatten med mjöl till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret som har fått svalna, salt och socker.
Klart att gräddas!
Godast är ju våfflor med hjortronsylt och vispad grädde till!