Sidor

lördag 11 februari 2012

Lingonkolapaj

Syrligt och sött, precis som man vill ha en efterrätt! Kola och lingon är en oväntat bra kombo som måste provas!

Recept  ca 10 port
Pajskal:
75 g mandlar
125 g  kallt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Hacka eller mal mandlarna. Blanda sedan alla ingredienser och kläm ihop till en pajdeg som trycks ut i en pajform. Grädda i 175 grader i 15 minuter.

Koka under tiden kolasåsen:
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 tsk vaniljsocker

Grädde, socker och sirap ska koka i ca 10- 15 min tills det börjar tjockna. Blanda i vaniljsockret. Låt pajskal och kolasås svalna något innan du tömmer i kolasåsen. Ta sedan ca 3 dl lingon (eller rödvinbär) och fördela över kolasåsen i formen. Servera med lättvispad grädde!